Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Mladinke OK Nova KBM Branik

objavljeno dne: 13.01.2013

Maribor, 13.1. – S popoldansko finalno tekmo med domačinkami in ekipo iz Braslovč se je končalo letošnje finale mladinskega DP za ženske v Mariboru.
Domača ekipa, v kateri igra kar šest punc iz prve ekip (vodita pa jo oba trenerja prve ekipe Bruno Najdič in Matjaž Hafner) seveda ni skrivala ambicij in je veljala za favorita že pred finalom. In tako se je finale tudi razpletlo – Mariborčanke so dobile finalno tekmo proti Braslovčam s 3:1 (20, 16, -17, 15), vendar pa so se morale "bankirke" precej namučiti, da so zlomile odpor gostujoče ekipe, ki jo vodi nekdanji trener mariborske maldinske ekipe Boris Klokočovnik.
Domačim igralkam je sprva povzročal težave sprejem, seveda pa tudi odličen začetni udarec ekipe iz Braslovč, ki je že v prvem nizu namučila Mariborčanke. Te so ulovile priključek šele pri 18. Točki predvsem po zaslugi izkušenj in višine ob mreži ter dobrega niza Urške Igličar. Tudi v drugem nizu so bile do prvega tehničnega odmora igralke poravnane, "rdečim" pa začetni udarec ni in ni stekel, sprejem pa je šepal. Pa vendar je bil zato napad tisti, ki je reševal domačo ekipo za dobljen niz. V tretjem nizu pa so igralke Braslovč zaigrale še precej bolje na mreži in tam dobile kar 11 točk in dobile niz. Toda upanje na drugačen razplet tekme se je hitro končalo v četrtem nizu, kjer so varovanke Bruna Najdiča od začetka do konca zaigrale prepričljivo, odločno in predvsem z bistveno boljšim sprejemom, ki je omogočil tudi nekaj atraktivnih zaključkov ob mreži.
»Seveda smo še kako veseli tega naslova, ki smo si ga zelo želeli. Zavedali smo se, da smo verjetno papirnati favoriti, ampak to je bilo treba dokazati še na parketu. In to smo tudi storili, četudi finalna tekma res ni bila najboljša,« je ob koncu povedal trener domače ekipe Bruno Najdič, ki je uspel sestaviti homogeno ekipo iz druge ekipe in deklet, ki igrajo na najvišji ravni v prvi ekipi.
Pred finalnim dvobojem so se za tretje mesto pomerili ekipi HIT Nova Gorica in OK Luka Koper. Koprčanke so resda dobile tekmo, in tudi prvi niz začele dobro, predvsem z začetnim udarcem. Potem pa je v drugem nizu Gorica napravila nekaj dobrih menjav, zmedla nasprotnika in tako so z več samozavesti dobile niz. Toda v tretjem so si privoščile preveč napak, da bi lahko resno ogrozile vodstvo in zmago Kopra.
V prvi polfinalni tekmi so povsem suvereno dobile prvo tekmo domačinke, v drugi pa je Koper sicer izgubil, a dobro odprl tekmo, celo vodil, potem pa izgubil niz. V drugem so potem igralke iz Kopra zaigrale bolje in vodile celo s 23:19, potem pa z nekaj napakami in dvema asoma nasprotnika izgubile niz in tekmo.
V športni dvorani Draš, kjer je OK Nova KBM Branik organiziral zaključni del mladinskega prvenstva, so po podelitvi pokalov in medalj, ki so jih dekleta prejela iz rok predsednika uprave Nove KBM Branik Aleša Hauca in predsednika strokovnega sveta OK NKBM Branik Edija Dolinška, določili tudi najboljši pet igralk turnirja. Tako je nagrado za najboljšega libera dobila Špela Bednjanič (Braslovče), najboljša igralka je psotala Saša Planinšec, najboljša napadalka Iza Mlakar, najboljša blokerka Elena Kučej, najboljša podajalka pa Sara Najdič (vse OK NKBM Branik).
avtor: Matjaž Korošak
foto: Marko Madžarac
 
 
POŠLJI NOVICO