Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Mladinci Calcita pred zaključnim turnirjem

objavljeno dne: 12.01.2013

Mariborska dvorana Tabor bo v nedeljo, od desete ure naprej, prizorišče sklepnih bojev letošnje sezone v mladinski konkurenci. Na zaključni turnir najboljše četverice so se uvrstile kar tri ekipe, ki so na njem sodelovale že lani, domači Maribor, SIP Šempeter in branilec naslova KekoOprema Žužemberk, prvič po nekaj letni odsotnosti pa se bodo za naslov prvaka borili tudi kamniški mladinci.
Do zdaj v svoji zgodovini Calcit Volleyball še ni osvojil naslova mladinskih državnih prvakov, pohvali pa se lahko z nekaj drugim in tretjimi mesti. V nedeljo bo tako priložnost tudi za ta pokal, ki še manjka v kamniški klubski vitrini.
Ker je od polfinalnega turnirja v Hočah, na katerem so mladi Kamničani osvojili drugo mesto in se tako uvrstili na zaključni turnir, minilo več kot mesec dni, je zelo vprašljivo, v kakšni formi so varovanci trenerja Gregorja Hribarja. Na srečo so vmes igrali v tretji ligi, tako da popolnoma izven tekmovalnega ritma niso bili, toda: “To je sicer res, vendar tudi v tretji ligi že vse od 15. decembra nismo igrali, zato je po svoje še dobro, da se v soboto tekmovanje v njej nadaljuje in da bomo igrali tekmo z Braslovčami. Na ta način se bo spet nekoliko prebudil tekmovalni naboj. Sicer pa imamo ravno v mladinski kategoriji največ težav, saj so na večini treningov manjkali naši najboljši napadalci. Tako je Tonček Štern v glavnem treniral v Slovenski Bistrici in je bil z nami le enkrat tedensko, ob tem pa je bil zdaj še s kadetsko reprezentanco na kvalifikacijah v Latviji, njegov brat Žiga trenira s člansko ekipo, dolgo pa je manjkal tudi Lenart Pino Lah, ki je imel težave s kolenom. No, zdaj se je Tonček vrnil s kvalifikacij, Lenart Pino je pozdravil poškodbo, na dveh treningih pa je bil z nami tudi Žiga. Dobro je tudi to, da je poškodbo pozdravil tudi Luka Lazar, tako da bomo močnejši tudi v bloku,” je o težavah, s katerimi se pred zaključnim turnirjem soočajo v mladinski ekipi Calcita, spregovoril Hribar
A navkljub težavam Hribarja in njegovih varovancev optimizem ne zapušča. “Na zaključni turnir bomo prišli s podobnimi občutki, kakršne smo imeli že na začetku sezone. Zavedamo se, da imamo dobro ekipo, hkrati pa se zavedamo tudi, da imamo ekipo, ki je nismo mogli tako uigrati kot ostale ekipe, ki bodo igrale na zaključnem turnirju. Ampak zadnji treningi so bili odlični, fantje so izredno motivirani in v glavnem smo opravili vse tisto, kar smo načrtovali, je pa res, da nismo bili ves čas v polni zasedbi, kar bi lahko bil naš minus,” meni Hribar.
Kamničani, ki so na območnem tekmovanju v svoji osvojili prvo mesto (pred Črnučami, Logatcem in Kropo), na četrtfinalnem turnirju drugo mesto (za Salonitom in pred Črnučami in Go Volleyjem), drugi pa so bili tudi na polfinalnem turnirju v Hočah (za Žužemberčani in pred Hočami in Mežico) bodo v polfinalu zaključnega turnirja igrali z Mariborčani. Domačini zaključnega turnirja so se nanj uvrstili kot prvouvrščena ekipa drugega polfinalnega turnirja, na katerem so drugo mesto osvojili odbojkarji SIP Šempetra.
“Mislim, da so vse štiri ekipe, ki so se uvrstile na zaključni turnir približno na enaki ravni. Prednost Maribora bi lahko bilo domače igrišče, vendar so do zdajšnja tekmovanja v tej kategoriji, pokazala, da je na njih veliko odvisno od dnevne forme. Pogosto na končni vrstni red vplivajo tudi mikro poškodbe, kajti vendarle gre za turnirski sistem tekmovanja, zato so na njih vedno možna presenečenja. Skratka, lahko smo prvi, lahko pa tekmovanje končamo na četrtem mestu,” je v napovedi vendarle previden trener, ki je bil s člani Calcita že trikrat državni in enkrat pokalni prvak Slovenije, dvakrat pa se je kot selektor slovenske reprezentance uvrstil na evropsko prvenstvo.
V bogati in uspešni trenerski karieri mu praktično manjka le še mladinska lovorika, tako kot tudi Calcitu Volleyballu. Bodo Kamničani v nedeljo bogatejši zanjo? Če ne bo prišlo do kakšnih nepredvidenih zapletov, bo Calcit tekmo proti Mariboru začel v postavi Rok Kočevar kot organizator igre, Tonček Štern na mestu korektorja, Žiga Štern in Lenart Pino Lah kot sprejemalca, Luka Lazar in Jernej Jurič kot blokerja, na mestu libera pa Metod Golob ali Tim Bartol.
Hkrati kot turnir v dvorani Tabor se bo na drugi strani Drave odvijal tudi zaključni turnir za mladinke. Nanj se Kamničankam ni uspelo uvrstiti, saj so tekmovanjem končale na četrtfinalnem turnirju, polfinalna para pa sta: Nova KBM Branik - HiT Nova Gorica ter Luka Koper - Braslovče. Naslov državnih prvakinj bodo branile mariborske odbojkarice
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO