Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Deklice Formis mini nove, stare prvakinje

objavljeno dne: 24.05.2012

Dvorana v Osnovni šoli Miklavž je v nedeljo, 20. maja 2012, gostila štiri najboljše ekipe v državi, ki so se v finale uvrstile preko petih kvalifikacijskih turnirjev in že s tem skozi celotno sezono pokazale, da si mesto v finalu resnično zaslužijo. Iz zahodnega polfinala sta se na zaključni turnir uvrstili ekipi Calcita iz Kamnika in Ankarana, iz vzhodnega pa ekipi ATZ iz Grosuplja in domača ekipa OK Formis Mini.
Prvi sta na parket stopili ekipi domačink in Primorke iz Ankarana. Razburljiva tekma je postregla s tremi napetimi nizi. Približno 400 glasnih navijačev je ustvarilo vzdušje, ki ga tako mlada dekleta še niso navajena in trema, predvsem pa pomembnost tekme, sta naredili svoje. Prvi niz so gladko dobile domačinke, drugega pa Primorke. Zadnji, odločilni niz je bil tako odločilen in zato še posebej nervozen. Po napetem boju so ga tesno dobile domačinke in se uvrstile v finale.
Sledila je svečana otvoritev turnirja, ki ga je odprl župan občine gostiteljice tekmovanja, g. Leo Kremžar. Drugi polfinalni par sta bili ekipi Calcita iz Kamnika in ekipa ATZ iz Grosuplja. Par dvoboja je napovedoval napet boj, a je verjetno pomembnost tekme tudi tukaj naredila svoje. Kamničanke so prikazale boljšo in zrelejšo igro, dobile oba niza ter se zanesljivo uvrstile v finale, kjer so jih že čakale domačinke.
Napetost v dvorani je pred odločilnimi boji za odličja naraščala. Marsikateremu obiskovalcu turnirja, ki obiskuje tudi tekme prve odbojkarske lige, se je kolcalo po podobnem vzdušju tudi tam. Starši, babice, dedki in prijatelji igralk so do zadnjega kotička napolnili dvorano in športno spodbujali vse ekipe. Dobre poteze igralk so bile nagrajene z bučnim aplavzom, ne glede na barvo dresa.
Najprej je bila na vrsti tekma za tretje mesto, med poraženkami prvih dvobojev Ankarančankami in igralkami iz Grosuplja. O tretjeuvrščeni ekipi državnega prvenstva so odločali trije nizi. Prvega so tesno dobile igralke ATK. V drugem in v odločilnem tretjem nizu pa so večjo zbranost in tudi malce več znanja pokazale igralke iz Ankarana, zasluženo zmagale ter osvojile končno tretje mesto.
Napočil je čas za veliki finale! Navijaške tribune so se razdelile na domačo oranžno barvo in modro barvo navijačev iz Kamnika. Deklice, ki v večini trenirajo in igrajo odbojko le leto ali dve, so pokazale zavidljivo znanje, ki ga bodo v naslednjih letih še nadgrajevale. Verjamemo, da bomo nekatere med njimi gledali tudi v reprezentanci z državnim grbom. Trenerka Calcita je tekmo pričela s taktično zamenjavo ekip. Toda domače »minice« se niso pustile zmesti. Prva ekipa je rutinirano opravila svoje delo, druga pa je presegla same sebe in gladko premagala prvo ekipo Calcita. Formis mini so postale nove, stare državne prvakinje. Zdajšnja generacija deklic je ponovila uspeh prejšnje generacije in potrdila zdaj že znano dejstvo o kvalitetnem delu z mladimi selekcijami v OK FORMIS.
Po tekmovalnem delu turnirja je sledila še svečana razglasitev. Pokale in medalje najboljšim ekipam sta podelila ravnateljica OŠ Miklavž ga. Dušanka Mihalič-Mali in župan občine Hoče-Slivnica g. Jože Merkuš. Razglasili pa so tudi najboljše igralke posameznih ekip in najboljšo igralko celotnega turnirja. Pri četrto uvrščeni ekipi iz Grosuplja je to bila Neja Habjan, pri tretjeuvrščeni ekipi Ankarana Pia Tozan, pri srebrnih Kamničankah Eva Skvarč ter pri zmagovalkah Nina Jug. Za najboljšo igralko turnirja je bila soglasno proglašena igralka Formisa Ana Ledinek.
Tudi pri tem turnirju ne moremo mimo dejstva, da so starši (tokrat navijači) tisti, brez katerih uspešnih odbojkaric in tako dobro organiziranega turnirja ne bi bilo. V Miklavžu se jih je zbralo preko 400. Organizatorji iz OK Formis so ob pomoči številnih sponzorjev organizirali nepozabni dogodek za vse obiskovalce, predvsem pa za vse igralke, ki si bodo prvo osvojeno lovoriko zapomnile za celo življenje. Organizatorji so poleg številnih nagrad za vse igralke, za najboljše igralke posameznih ekip in celo za trenerje ekip poskrbeli, da so bili tudi navijači celotni čas turnirja preskrbljeni s sladkimi prigrizki, toplimi napitki ter brezalkoholnimi osvežilnimi napitki. Verjamemo, da bo finalni turnir ostal vsem, ne glede na dosežen rezultat v nepozabnem spominu.
avtor: OK Formis
foto: OK Formis
 
 
POŠLJI NOVICO