Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Kanalci še drugič zapored

objavljeno dne: 24.05.2012

ŠD v Miklavžu na Dravskem polju je minulo soboto (19. maja 2012) gostila najboljša štiri moštva letošnje sezone med starejšimi dečki. Zraven domače ekipe iz Hoč, ki je zaradi neustrezne dvorane v domači občini finalni turnir gostila pri sosedih, so se na zaključni turnir uvrstile še ekipe Go Volleyja iz Nove Gorice, Salonita Anhovo in Sip Šempetra.
Že uvodni niz polfinalnega obračuna med igralci Hoč in Salonita Anhovo je pokazal, da so ekipe zelo izenačene in da bodo o zmagovalcu odločale malenkosti. Hočani so z odličnimi servisi severne Primorce prisili, da so v prvem nizu naredili ogromno napak. Toda v nadaljevanju obračuna so se Kanalci pobrali. Predvsem preko svojega izstopajočega talenta Jureta Okrogliča so z lahkoto luknjali hoški blok in zasluženo slavili z 2:1 (14:25, 25:14, 15:5). Sledila je slovesna otvoritev, na kateri je zbrane v dvorani pozdravil tudi hoški olimpionik, udeleženec petih zimskih olimpijskih iger, nekdanji odlični biatlonec Sašo Grajf.
Za drugo mesto v finalu sta se pomerili ekipi Go Volleyja in Sip Šempetra. Nekoliko zdesetkana ekipa iz Šempetra proti razpoloženim Goričanom ni imela veliko možnosti. Izbranci trenerja Sama Miklavca so si v obeh nizih hitro priigrali odločilno prednost in obračun zanesljivo odločili v svojo korist.
Finalni obračun je minil v znamenju obračuna trenutno dveh najboljših igralcev v generaciji starejših dečkov Jureta Okrogliča (Salonit) in Matica Vrtovca (Go Volley). Izbranci goriškega trenerja Sama Miklavca so v prvem in vse do zaključka drugega niza igrali domala brez nepotrebne napake in vse je kazalo, da bodo gladko prišli do prvega naslova državnih prvakov. Po gladkem prvem nizu so v zaključku drugega niza vodili že s 24:20, a zmago v drugem nizu izpustili iz rok (25:27). Predvsem po zaslugi Jureta Okrogliča, ki je s svojimi neustavljivimi začetnimi igralci Goričane spravljal v obup. Preobrat v drugem nizu je Kanalcem vlil še dodatne samozavesti, tako da so brez večjih težav v svojo korist odločili še tretji in četrti niz ter ubranili naslov državnih prvakov med starejšimi dečki.
Igralci iz Šempetra so po razburljivem boju v tekmi za tretje mesto ugnali Hočane. Na slovesni razglasitvi rezultatov so organizatorji podelili tudi nagrade za najboljše igralce turnirja. Trenerji so se soglasno strinjali, da si je naslov najboljšega igralca celotnega turnirja prislužil Jure Okroglič (Salonit). Za najuspešnejšega napadalca so izbrali Matica Vrtovca (Go Volley), nagrada za najboljšega podajalca pa je pripadla Nejcu Maroutu (Sip Šempeter). S svojimi bloki se je za nagrado najboljšega blokerja priporočal Gašper Makorič (Salonit), medtem ko je bil Vasja Pirc (Hoče) izbran za libera turnirja.
Rezultati finalnega turnirja starejših dečkov
Polfinale: Salonit Anhovo - Hoče 2:1 (14:25, 25:14, 15:05), GO Volley - SIP Šempeter 2:0 (25:15, 25:18); tekma za 3. Mesto: SIP Šempeter – Hoče 2:1 (25:23, 20:25, 15:12); finale: Salonit Anhovo - GO Volley 3:1 (20:25, 27:25, 25:19, 25:14).
avtor: OK Hoče
 
 
POŠLJI NOVICO