Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Igralke Braslovč ubranile naslov

objavljeno dne: 21.05.2012

V soboto, 19. maja 2012 je v Braslovčah potekal finalni turnir starejših deklic za sezono 2011/20112. Nanj so se uvrstile ekipe Braslovče I, HIT Nova Gorica I, Calcit Volleyball in Prevalje.
Prve so na igrišče stopile domačinke iz Braslovč in dekleta iz ekipe HIT Nova Gorica I. Domačinke so prevladovale v vseh elementih igre, predvsem pa so pokazale svojo premoč pri izvajanju začetnih udarcev. Hitovke v nobenem setu niso našle rešitve za neugodne servise in tekmo izgubile z rezultatom 2:0 (25:4, 25:4). Po prvi tekmi je sledila še uradna otvoritev turnirja s predstavitvijo vseh štirih ekip, trenerjev, sodnikov in delegatke Odbojkarske zveze Slovenije. Zbrane je nagovoril župan občine Braslovče, ki je vsem zaželel veliko športne sreče.
Po otvoritvi je bila na vrsti tekma med ekipama Calcit Volleyball in Prevalje. Ta je bila bolj izenačena. Obe ekipi sta pokazali nekaj dobrih akcij, tako na mreži kot v polju. Prevaljčanke so bile večino seta za korak pred dekleti iz Kamnika. Nabrale so si nekaj točk prednosti in zmagale prvi set. V drugem setu so več zbranosti pokazale igralke Calcita. Dobro so servirale in delale manj lastnih napak. Sledil je tretji set, v katerem so punce iz Prevalj hitro povedle in prednost zadržale. Mirno so lahko pripeljale tekmo do konca in se uvrstile v veliki finale z rezultatom 2:1 (25:19, 20:25, 15:7).
Predzadnja tekma, ki je odločala o nosilkah bronaste medalje, je bila odigrana med ekipama HIT Nova Gorica I in Calcit Volleyball. V sredini prvega seta so Calcitovke z dobrimi servisi prišle do vodstva, ki ga do konca seta niso zapravile. V drugem setu pa sta se ekipi ves čas izmenjevali v vodstvu, a na koncu so bile bolj zbrane in imele več športne sreče igralke iz Kamnika. Osvojile so končno tretje mesto v državnem prvenstvu z rezultatom 2:0 (25:18, 25:23).
Tekma za prvo mesto je potekala med ekipama Braslovče in Prevalje. Braslovčanke so z nekaj neubranljivimi servisi hitro povedle in prednost le še povečevale. Prepričljivo, na 8. točki, so zmagale prvi set. Drugi set se je začel enakovredneje. Igralke Braslovč so malce popustile, igralke Prevalj pa so bile bolj zbrane. Pri 11. točki so se dekleta iz Braslovč odlepile in le še stopnjevale tempo ter dobile set z rezultatom 25 : 12. V tretjem setu domačinke niso dovolile presenečenja, dobile so ga z rezultatom 25:8. Igralke Braslovč so tako zasluženo ubranile lanskoletni naslov državnih prvakinj. Bile so boljše v vseh elementih igre, kljub temu da so se jim gostje iz Prevalj dostojno upirale. Končni rezultat tekme je bil 3:0 (25:8, 25:12, 25:8).
Po tekmi je sledila podelitev medalj, pokalov in nagrad najboljšim igralkam sklepnega turnirja. Te so podelili predstavnik občine Braslovče in delegatinja OZS Sanja Miklošič.. Četrto mesto je pripadlo igralkam HIT Nova Gorica, tretje pa ekipi Calcit iz Kamnika. Podprvakinje so postale igralke ekipe Prevalj, državne prvakinje pa že drugo leto zapored igralke Braslovč. Za najboljše igralke po mnenju trenerjev so bile izbrane: Maruša Kerpan iz Nove Gorice, Katja Mihalinec iz Braslovč, Neža Repnik iz Kamnika, Saša Zdovc iz Prevalj in najboljša igralka turnirja Anita Sobočan iz Braslovč.
K dobremu vzdušju na finalnem turnirju so pripomogli glasni in navdušeni navijači. Po turnirju je sledil tudi piknik za vse udeležence turnirja in navijače.
avtor: OK Braslovče
foto: OK Braslovče
 
 
POŠLJI NOVICO