Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Naslov Mariborčanom

objavljeno dne: 07.05.2012

V finalu mini odbojke-mlajši dečki, odigranem v nedeljo, 06.05.2012 v Draš centru v Mariboru, so sodelovale ekipe domačina Maribor OŠBI, SIP Šempetra, ŠD Brezovica in Panvita Galex iz Murske Sobote.
V zelo prijetni in bučni navijaški atmosferi v Draš centru, v prisotnosti navijačev vseh štirih ekip, ki so pripotovale z avtobusi, kot tudi v prisotnosti naših članskih reprezentantov na čelu s selektorjem Veselinom Vukovićem, ki so na pripravah v Mariboru, se je pričela prva polfinalna tekma med ekipama Maribor OŠBI in Panvito Galex.
Ekipa Maribor OŠBI v prvem nizu v postavi Možič, Hafner in Vezjak je nakazala, da so najresnejši kandidati za osvojitev naslova državnih prvakov. Ekipa Panvite Galex v postavi Novak, Vori in Copot ni uspevala zaustaviti napadov Mariborčanov in so niz izgubili 9:25. V drugem nizu se je ekipa Panvite dobro upirala Mariborčanom, bila enakovreden tekmec vse do rezultata 12:12, nato so Mariborčani prevzeli pobudo, niz dobili z rezultatom 25:18 in se uvrstili v veliki finale.
Druga polfinalna tekma med ekipama ŠD Brezovica in SIP Šempetrom je potekala v taktičnih potezah trenerjev, saj je trener SIP Šempetra v prvem nizu začel z drugo postavo in niz gladko izgubila 9:25. V drugem nizu je ekipa SIP Šempetra s prvo postavo Stožir, Marovt in Udrih zmagala z 25:14 tako da je drugega finalista odločal tretji niz. Ekipa ŠD Brezovica v postavi Kšela, Rozman in Kuhar so v tretjem nizu vse do rezultata 12:12 bili enakovreden tekmec Šempetrčanom, nato so Šempetrčani prevzeli pobudo, dobili tretji niz z 25:17 in se tako uvrstili v veliki finale kjer jih je čakala ekipa Maribora.
Tekma za tretje mesto med ekipama Panvite Galex in ŠD Brezovico je že v prvem nizu nakazala, da sta ekipi enakovredni in da o zmagovalcu bo odločal tretji niz. V povsem izenačeni igri je ekipa Panvite dobila prvi niz 25:21. V drugem nizu je ekipa ŠD Brezovice gladko odpravila Murskosobočane z 25:14, tako da je sledil tretji odločujoči niz. V tretjem nizu sta ekipi začeli izenačeno, menjavali sta se v vodstvu vse do rezultata 23:23, v napetem zaključku so Murskosobočani imeli malo več zbranosti, niz dobili z 25:23 in osvojili bronasto odličje.
Finalna tekma med ekipama Maribor OŠBI in SIP Šempetrom, v polni dvorani Draš centra in bučnem navijanju, se je v prvem nizu pričela ponovno s taktičnimi potezami trenerja SIP Šempetra Cilenška, saj je začel z drugo postavo proti prvi postavi trenerja Možiča. Trener Možič je s svojo prvo postavo gladko dobil prvi niz z 25:7 in vse je kazalo, da je prvak že znan. Vendar v drugem nizu, Šempetrčani s svojo prvo postavo proti drugi postavi Maribora v enakovredni igri nikakor niso uspevali da si priborijo večjo razliko, ekipi sta se menjavali v vodstvu vse do rezultata 12:12 in 15:15, nato so Šempetrčani le prevzeli pobudo in dobili ta niz z rezultatom 25:19.
V tretjem nizu taktične zamisli trenerjev bolj malo pomagajo, domači trener Možič je v ogenj poslal svojo udarno trojko Možič, Hafner in Vezjak, prav tako trener Cilenšek svojo prvo postavo Stožir, Marovt in Udrih. Začetek tretjega niza do rezultata 3:3 je kazal na izenačeno igro, potem je ekipa Maribora OŠBI prevzela pobudo, z dobro igro v napadu, servisu in polju niz dobila na 25:8 in slavje se je začelo za Mariborčane.
Na samem turnirju je prikazana vrhunska odbojka za to kategorijo igralcev mlajših dečkov, mladi nadobudneži obvladajo vse elemente odbojkarske igre od servisa, sprejema in udarcev na mreži. Vsi skupaj smo lahko ponosni da v Sloveniji vzgajamo tako dobre športnike-odbojkarje, nekateri so tudi sinovi naših vrhunskih odbojkarjev. Za najboljše igralce turnirja so izbrali: Možič Rok iz Maribor OŠBI, Novak David iz Panvita Galex, Udrih Jaka iz SIP Šempetra in Podboj Nik iz ŠD Brezovica.
Pokale in medalje sta podelila naša članska reprezentanta Pajenk, Urnaut in Planinc ter selektor Veselin Vuković.
.
avtor: Mladen Gogić-Gogo
foto: Javornik Bojan
 
 
POŠLJI NOVICO