Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley do novega naslova

objavljeno dne: 05.04.2012

Ljubljana, 05. aprila (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v tretji tekmi finala 1. DOL Radenska Classic v Tivoliju s 3:1 (-24, 27, 23, 22) premagali Calcit Volleyball in s skupnim izidom 3:0 v zmagah osvojili svoj deveti naslov državnega prvaka).
Dvorana Tivoli, gledalcev 650, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).
ACH Volley: Flajs 7, Komel 12, Šket 24, Kamnik 13, Klobučar, Vinčić 4, Kovačević 13, Čebulj, Ropret, Fabjan 1, Rašić 8, Vidič.
Calcit Volleyball: Bezek, Hribar, Sušec 2, Ž. Novljan, Jereb 2, Ribič, Planinc 13, Pokeršnik 23, Brus 7, J. Novljan, Stavbar 10, Kotnik 1, Mihajlovič 15, Smrekar.
Odbojkarji ACH Volleyja ostajajo vladarji slovenskih odbojkarskih igrišč. Potem ko so še tretjič v finalni seriji premagali Calcit Volleyball, so osvojili svoj deveti naslov slovenskega prvaka, osmega zaporednega in prvega po tem, ko se je klub z Bleda preselil v Ljubljano. Da bodo varovanci Igorja Kolakovića spet najboljši v sezoni, je bilo jasno že pred sezono, ko so bile znane sestave ekip. Že takrat je bilo jasno, da je prepad med prvaki in drugimi moštvi prevelik za kakšen drugačen razplet, Ljubljančani pa so napovedi z ulice preselili tudi na igrišče. Skozi vse prvenstvo so kazali svojo premoč, čeprav so bile tekme, v katerih so igrali v polni postavi, redke. Na koncu so tako kot zadnje tri sezone (zadnji poraz so zabeležili v sezoni 2007/08) lovoriko osvojili brez poraza, prav tako so gladko osvojili tudi pokal.
"Če se ji vse poklopi, ima druga slovenska ekipa proti ACH Volleyju možnost, da ga enkrat premaga, toda serije zaenkrat ne more dobiti," je že pred časom dejal trener Kamničanov Luka Slabe. Njegovi ekipi se v finalu ni poklopilo, ostali so brez zmage, čeprav so se hrabro borili. To velja tudi za tretjo tekmo, v kateri so dobili prvi niz, bili blizu drugega, na koncu pa se je vendarle pokazala kakovostna razlika med tekmecema. In to kljub temu, da gostitelji niso prikazali svoje najboljše igre.
V uvodnem nizu so gosti vodili od začetka do konca, vmes so le trikrat prepustili vodstvo tekmecem. Prvič je vodstvo 13:12 domačim priboril blok Milana Rašića, nato je za vodstvo 23:22 poskrbel blok Uroša Kovačevića, na koncu pa je sicer ne preveč razpoloženi Alen Šket Ljubljančanom priboril tudi prvo zaključno žogo. A gosti so jo prek Mateja Mihajloviča zasluženo ubranili, nato pa sta za vodstvo Kamničanov poskrbela Boris Brus z blokom in Jan Planinc z asom.
Domači trener je na začetku drugega niza poskušal z drugim podajalcem Gregorjem Ropretom. Toda menjava organizatorjev igre se mu ni obrestovala, saj so gostje višali vodstvo vse do izida 7:12, tako da se je Dejan Vinčić hitro vrnil v igro. Kolaković je nalet Slabetovih varovancev poizkušal zaustaviti tudi z menjavama korektorja in sprejemalca, posebno z menjavo Andrej Flajs - Alan Komel je srbski strokovnjak zadel v polno. Komel je bil ob Rašiću najbolj zaslužen, da je po izidu 11:17 prišlo do preobrata in ponovitve dramatičnega zaključka iz prvega niza. Spet so imeli prvo zaključno žogo Ljubljančani, spet so jo zapravili, a Kovačević vendarle ni dopustil, da bi tekmec povedel z 2:0, najprej z blokom, nato pa še z napadom je poskrbel za izenačenje.
Marsikdo je mislil, da se bo s tem odpor gostov končal, toda Gorenjci se niso predali. Vodili so tudi na začetku tretjega niza, a sredi tretjega dela se je vendarle odprlo Šketu, ki je bil z dvema blokoma in z nekaj napadalnimi akciji najbolj zaslužen, da so domači prišli do vodstva 17:12 in 19:13. Planinc in predvsem Jernej Stavbar še nista izobesila bele zastave. Prvi je z odličnimi servisi poskrbel za znižanje zaostanka (17:19), drugi pa z bloki za nekajkratno izenačenje v končnici. Toda ta je vendarle pripadla ACH Volleyju, zadnji dve točki je prispeval Šket.
Toda tudi zaostanek v nizih ni zmedel Kamničanov. Ob prvem tehničnem odmoru četrtega niza so vodili z 8:4, toda vnovična vrnitev Flajsa v igro je vendarle poživila igro prvakov. Prav s točko Flajsa so povedli z 12:11, kar je bilo njihovo prvo vodstvo v nizu, ki pa ga predvsem po zaslugi bloka niso več izpustili iz rok. Kako borbeni so bili gosti, pa kaže, da tudi po zaostanku 18:23 še niso hoteli položiti orožja, približali so se na 21:23 in 22:24, kar pa je bilo vseeno premalo za preobrat, zadnjo točko v prvenstvu je dosegel Rašić.
avtor: STA
foto: Bobo
 
 
POŠLJI NOVICO