Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley ne bo več sodeloval v interligi

objavljeno dne: 14.06.2011

Ljubljana, 14. junija (STA) - Slovenski odbojkarski prvaki iz ekipe ACH Volley ne bodo več nastopali v srednjeevropski ligi. Vodstvo kluba je odločitev o končanju sodelovanja v tem mednarodnem tekmovanju sprejelo, ker nastopi v skupno šestih sezonah niso izpolnili pričakovanj o dvigu kakovosti.
Blejska ekipa, ki pa bo po nedavni odločitvi vodstva kluba ob začetku prihodnje sezone postala ljubljanska, je v srednjeevropski ligi zmagala štirikrat (2007, 2008, 2010 in 2011).
"Pričakovali smo, da bo srednjeevropska liga v vseh teh letih naredila tako organizacijsko kot tekmovalno nekaj korakov naprej in več naredila na popularizaciji odbojke in dvigu kakovosti tekmovanj. Do tega žal ni prišlo, zato nam niti ni preostalo kaj drugega, kot da se od te lige poslovimo in usmerimo v državno prvenstvo. S tem bomo nedvomno dvignili kakovostno raven domačega tekmovanja," je odločitev o koncu sodelovanja pojasnil predsednik upravnega odbora kluba Rasto Oderlap ter dodal, da se bodo z mednarodnimi tekmeci odslej merili na prijateljskih tekmah z moštvi italijanske in drugih evropskih lig.
avtor: STA
foto: Foto M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO