Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Naslov pri najmlajših FORMIS-u

objavljeno dne: 01.06.2011

Lepo sončno nedeljo 29. maja so se v lepi športni dvorani v Miklavžu na Dravskem polju zbrale najboljše ekipe najmlajših odbojkaric iz vse Slovenije. Na finalnem turnirju so sodelovale ekipe : Calcit Volleyballa , Ankarana, Prevalj in domača ekipa Formis mini.
Turnir se je pred velikim številom gledalcev , ki se jih nebi sramoval noben prvoligaš pri nas, pričel ob 10.00 uri. Prve so na parket stopile deklice iz Ankarana in domačinke. V zelo borbeni tekmi je prvi set dokaj gladko pripadel domačinkam. V drugem setu pa se je razvil boj za vsako žogo. V izenačeni borbi je set z rezultatom 25:23 dobila domača ekipa. S tem je bilo vprašanje prvega finalista rešeno. Ekipi sta dali priložnost še ostalim deklicam. Tako je tretji set gladko s 25:6 pripadel domačinkam.
Po tekmi je sledila uradna otvoritev s predstavitvijo vseh ekip. Prisotne je pozdravil predsednik kluba g. Branko Reisman. Vsem tekmovalkam je čestital za uvrstitev na finalni turnir in jim zaželel veliko sreče.
Po uradni otvoritvi so na parket stopile malčice iz Kamnika in Prevalj. V borbeni tekmi polni preobratov so več znanja pokazale deklice iz Kamnika. Tudi one so z zmago v prvem in drugem setu odločile tekmo v svojo korist. Tretji set , ki je bil zgolj formalnost je kljub temu prikazal veliko borbenost in željo po zmagi na obeh straneh. Pripadel je ekipi iz Prevalj. Po kratkem premoru , so na parket stopile igralke Ankarana in Prevalj. Pričela se je borba za tretje mesto. Ekipi sta malce zamenjali postavi , zato je prvi set gladko pripadel morskim deklicam, drugi pa malo težje sosedam kralja Matjaža. O dobitnici bronaste kolajne je tako odločal tretji set. V tem setu je potekala borba za vsako žogo. Večino seta so deklice iz Ankarana malo bežale, Prevaljčanke pa so jih pridno dohitevale. Na koncu jim je zmanjkalo časa in bronasta medalja je odplula na morje. Z rezultatom 25:21 so zmagale deklice iz Ankarana.
Potem pa se je ob bučni podpori velikega števila navijačev pričela finalna tekma. Ekipi sta prikazali zelo lepo in borbeno igro , ki se je nebi sramovala marsikatera ekipa male odbojke. V zelo izenačenem prvem setu , je na koncu več moči zmogla domača ekipa in set dobila z rezultatom 25:22. V drugem setu je domača ekipa ob glasni spodbudi navijačev priborila tako dolgo želeni naslov najboljših mini odbojkaric v državi. Set se je končal z rezultatom 25:16. Na slavje so morale počakati še do konca tretjega seta , ki je bil več kot zgolj formalnost. Deklice , ki do takrat niso imele priložnosti pokazati svoje znanje, so to izkoristile. V lepi igri je bila tokrat boljša trojka iz Kamnika in slavila z rezultatom 25:16.
Tako je bil končni vrstni red 4.Prevalje ,3.Ankaran , 2.Calcit Volleyball in 1.Formis mini. Ekipe so v tem vrstnem redu iz rok župana občine Hoče-Slivnica Jožefa Merkuša in sekretarja OZS Branka Mačka prejele zaslužene pokale , medalje in lepa darila, ki jih je pripravil domačin.
Najboljše igralke vsake ekipe so prejele še obilo praktičnih nagrad, ki so jih pripravili domačini. V ekipi Prevalj je to bila Špela Močilnik , v ekipi Ankarana Nina Pangerc , v ekipi Calcita Tajda Kladnik in v domači ekipi Lara Kovačec.
Za najboljšo igralko turnirja pa je bila po izboru trenerjev izbrana igralka iz ekipe Formis mini , Nuša Terlep.
Z lepimi spomini in darili so navijači in igralke zapustili Miklavško dvorano.
avtor: OK Formis
foto: OK Formis
 
 
POŠLJI NOVICO