Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Deklice Braslovč državne prvakinje

objavljeno dne: 28.05.2011

V soboto, 28. maja 2011 je v Braslovčah potekal finalni turnir starejših deklic za sezono 2010/2011. Nanj so se uvrstile ekipe Braslovče, Vital I, Oaza Jesenice in Prevalje.
Turnir se je začel ob 10. uri. Prve so na igrišče stopile domačinke iz Braslovč in dekleta iz ekipe Vital I. Po izjemno izenačenem začetku so dekleta iz Braslovč z nekaj dobrimi servisi prišle v vodstvo. Z dobrim blokom in napadom so prednost le še povečevale. Dekleta iz Ljubljane so se v prvem setu dobro upirale, a dosegle le 13 točk. V drugem setu so bolje začele gostje. Po dobrih servisih so prišle do nekaj točk prednosti. Sledile so dobre napadalne akcije na obeh straneh mreže. Do 14. točke smo spremljali izenačen boj, zatem pa so Braslovčanke povedle na račun dobrega servisa. Vitalovke se niso predale, a so Braslovčanke visoko prednost zadržale in se veselile velikega finala.
Po prvi tekmi je sledila še uradna otvoritev turnirja s predstavitvijo vseh štirih ekip, trenerjev, sodnikov in delegata Odbojkarske zveze Slovenije. Zbrane je nagovoril podžupan občine Braslovče gospod Anton Repnik, ki je vsem zaželel veliko športne sreče in užitka.
Po otvoritvi pa je bila na vrsti tekme med ekipama Oaza Jesenice in Prevalje. Začetek tekme je bil tudi tokrat izenačen. Obe ekipi sta pokazali nekaj dobrih akcij, tako na mreži kot v polju. Jeseničanke so bile večino seta za korak pred dekletom iz Prevalj. Nabrale so si nekaj točk prednosti, proti koncu seta pa so se Prevaljčanke nevarno približale, a so bile igralke Jesenic dovolj zbrane in dobile set na 19. točki. V drugem setu so igralke Jesenic povedle in si nabrale lepo prednost. Mirno so lahko pripeljale tekmo do konca, set dobile na 6. točki ter se uvrstile v veliki finale. Po tej tekmi je bilo jasno, da bosta za 3. mesto igrali ekipi Vital I in Prevalje.
Predzadnja tekma, ki je odločala o nosilkah bronaste medalje, je bila odigrana med ekipama Vital I in Prevalje. Obe ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Na koncu so bile bolj zbrane in imele več športne sreče igralke Vitala. Set so zmagale z rezultatom 25 : 22. Drugi set se je začel podobno. Spremljali smo zelo izenačeno igro. Po deseti točki pa so povedle Prevaljčanke in pridobile majhno prednost, katero so z močnim servisom le še povečevale. Ekipi Vitala je to prednost uspelo zmanjšati na dve točki zaostanka. Tokrat se do konca ni vedelo, kdo bo dobil ta set. Igralke Prevalj so zmagale set in si tako izborile popravni izpit. V zadnjem, tretjem setu, sta bili ekipi enakovredni, vendar so tretje mesto zasedle igralke Vitala z rezultatom 15 : 12.
Tekma za prvo mesto je potekala med ekipama Jesenic in Braslovč. Braslovčanke so cel set prepričljivo vodile, kljub temu da so se Jeseničanke dobro upirale. Zmagale so z rezultatom 25 : 14. Drugi set se je začel enakovredneje. Igralke Braslovč so malce popustile, Jeseničanke pa so bile bolj zbrane. Pri 11. točki so se dekleta iz Braslovč odlepile in le še stopnjevale tempo ter dobile set z rezultatom 25 : 11. V tretjem setu so po začetnem vodstvu Jesenic Braslovčanke, z delnim rezultatom 6 : 0, povedle in prednost le še povečevale. Tudi tretji, zadnji set, so prepričljivo zmagale, tokrat na 13. točki. Domačinke iz Braslovč so tako prvič osvojile naslov državnih prvakinj pri starejših deklicah. Spremljali smo manj izenačeno tekmo, domačinke so bile boljše v vseh elementih igre, kljub temu da so se jim gostje dostojno upirale.
Po tekmi je sledila podelitev medalj, pokalov in nagrad najboljšim igralkam sklepnega turnirja. Te so podelili podžupan Anton Repnik, ravnateljica Andreja Zupan, delegat OZS Branko Maček ter Boris Klokočovnik. Četrto mesto je pripadlo igralkam iz Prevalj, tretje pa ekipi Vital I. Podprvakinje so postale igralke ekipe Oaza Jesenice, državne prvakinje pa domačinke, igralke Braslovč. Za najboljše igralke po mnenju trenerjev so bile izbrane: naj blokerka Pintar Ela iz Jesenic, naj podajalka Zbičajnik Zala iz Braslovč, naj sprejemalka Ščuka Lana iz Vitala, naj libero Jevšnikar Barbara iz Prevalj in najboljša igralka turnirja Markovič Nika iz Braslovč. Nagrado je prejela tudi najmlajša igralka turnirja Blažič Pia iz Jesenic.
K dobremu vzdušju na finalnem turnirju so pripomogli glasni in navdušeni navijači. Po turnirju je sledil tudi piknik za vse udeležence turnirja in navijače.
avtor: ŽOK Braslovče
foto: ŽOK Braslovče
 
 
POŠLJI NOVICO