Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Naslov na Jesenice

objavljeno dne: 03.06.2010

Koper, 30.5.2010 - Kadetinje OK Mladi Jesenice so v Kopru s prepričljivo zmago 3 : 0 prevzele naslov lanskoletnim državnim prvakinjam, Novi KBM Meltal 1. Tretje mesto je na zaključnem turnirju osvojila domača ekipa OK Luka Koper, četrto ŽOK Mislinja.
V prvi tekmi sta se pomerili ekipa Kopra, ki se je na finalni turnir uvrstila kot druga v zahodni skupini in prvouvrščena ekipa vzhodne skupine, Nova KBM Meltal. Prvi niz so Koprčanke odigrale izjemno poletno, favoriziranim gostjam niso pustile blizu, in niz dobile z rezultatom 25 : 18. V drugem je bila slika povsem drugačna. Mariborčanke so strnile vrste, učinkovito servirale, poleg slabšega sprejema pa je v domači vrsti zaškripal tudi napad. Napetost je v tretjem, odločilnem nizu, ki je vodil v veliki finale, naraščala iz točke v točko, ekipi sta igrali izenačeno vse do konca, ko je domačinkam zmanjkalo nekoliko športne sreče, pri gostjah pa so zaigrale izkušnje in so niz dobile na razliko 16 : 14.
Da je bila izenačenost ekip na finalnem turnirju velika, je pokazala tudi druga tekma med ekipama Mladi Jesenice in ŽOK Mislinja. Po gladko dobljenem prvem nizu (25: 17) so Jeseničanke v drugi polovici drugega popustile, z dobrim servisom in učinkovitim blokom so si Mislinjčanke priborile visoko prednost in dobile niz z enakim rezultatom, 25: 17. Tretji niz je bil povsem v znamenju Jeseničank, pri menjavi igrišč so imele Mislinjčanke le dve točki, naskok Gorenjk pa se je nadaljeval, povedle so 10 : 2, do konca niza pa nasprotnicam prepustile 7 točk.
Za tretje mesto sta se tako pomerili ekipi ŽOK Mislinja in OK Luka Koper. V začetku prvega niza je bila rahla prednost na strani domačink, v drugi polovici pa nikakor niso našle prave formule, da bi ustavile razigrane Mislinjčanke. Te so niz dobile z rezultatom 25 : 20. Drugega so domačinke ob bučni podpori s tribun že začele zmagovito, naredile štiri zaporedne točke, ob drugem tehničnem odmoru je bil rezultat že 16 : 8, končni rezultat pa 25 : 13. V odločilnem, tretjem nizu, sta si ekipi izmenjevali točke do šeste, z dvema serijama odličnih servisov pa so nato domačinke povsem razorožile gostje iz Mislinje in zasluženo osvojile tretje mesto državnega prvenstva.
V velikem finalu med Jeseničankami in Mariborčankami je bil najbolj napet prvi niz. Dekleta so se na obeh straneh zagrizeno borila za vsako žogo in vsako točko, predvsem izjemna želja ga je odločila v prid Jeseničank, 29 : 27. V drugem nizu so bile Gorenjke ves čas v vodstvu, odlikovala jih je odlična igra v polju, na mreži, učinkovito so servirale, v ekipi ni bilo šibke točke. V tretjem so Štajerke še računale na preobrat, na koncu pa so z osvojenimi 21. točkami vendarle morale priznati premoč mladih Jeseničank. Skupaj s starši so se veselile prepričljive zmage s 3 : 0 in seveda naslova državnih prvakinj, ki so ga osvojile pod vodstvom trenerke Tanje Božinovič.
Trenerji so na koncu izbrali najboljše igralke: najboljša prosta igralka (libero) je bila Nadja Kosič, Mladi Jesenice, najboljša blokerka Marina Kaučič, Nova KBM Meltal 1, najboljša napadalka Nika Blagne, Mladi Jesenice, najboljša podajalka Tina Korošec, OK Luka Koper in najboljša igralka zaključnega turnirja Katjuša Rozman, Mladi Jesenice.

Pokale, medalje in nagrade igralkam je podelil eden najboljših slovenskih odbojkarjev, Koprčan Jasmin Čuturič in s tem poskrbel za še lepši zaključek finalnega turnirja. In če potegnemo črto, v Kopru smo bili priča odličnim odbojkarskim predstavam, dobremu sojenju, športnemu navijanju in kot je zapisal delegat Peter Končnik, vzorni organizaciji turnirja, za kar so poskrbeli tako neutrudni ljubitelji odbojke kot starši deklet OK Luka Koper.
avtor: OK Luka Koper
foto: OK Luka Koper
 
 
POŠLJI NOVICO