Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Salonit v mali odbojki

objavljeno dne: 31.05.2010

Finalni turnir državnega prvenstva v mali odbojki se je odvijal v soboto, 29.05.2010 v Kanalu. Za naslov državnih prvakov so se poleg domačega Salonita Anhovo I pomerile tudi ekipe Kostanjevica I iz Kostanjevice na Krki, Ekipa Marchiol Vodi iz Prvačine ter SIP Šempeter iz Šempetra. Naslov državnega prvaka so zasluženo osvojili domači igralci iz Kanala.
V prvi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi Salonit Anhovo I in Kostanjevica I. V prvem nizu je bilo po parih točkah hitro jasno, da je premoč na strani domačih odbojkarjev. Uspešnejši napad domače vrste je tako prinesel zmago v nizu. Enakemu ritmu sta sledila tudi ostala dva niza. Salonit Anhovo I si je z izidom 3:0 zagotovil boj za naslov državnega prvaka.
V drugi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi SIP Šempeter in Ekipa Marchiol Vodi. V pvem nizu so imeli taktirko v rokah dečki iz Prvačine ter tako zasluženo osvojili prvi niz. Nekoliko bolj izenačeno je bilo v drugem nizu, a tokrat so niz osvojili odbojkarji iz Šempetra. Po izenačenem izidu 1:1 je sledil še zadnji ,odločilni, tretji niz. Igralci iz Prvačine so prevladovali od začetka niza, vendar je nasprotnikom uspelo pri 22. točki izenačiti izid. Po napeti končnici seta pa so si vstop v finale priborili primorski fantje.
Tretja tekma je odločala o bronastem odličju in sicer med ekipama iz Šempetra in Kostanjevice na Krki. Odbojkarji iz Šempetra so zavihali rokave in tako v prvem nizu tekmecem dopustili osvojiti le 14 točk. Prav tako so osvojili tudi drugi niz in dopustili nasprotnikom priti le do 19. točke. Ker je bilo z drugim nizom že odločeno, da je dobil SIP Šempeter bron, so priložnost za igranje dobili tudi igralci s klopi. To so ekipa Kostanjevice I z dobljenim tretjim nizom izkoristili.
Sledila je finalna tekma. V dvorani je bilo čutiti napeto ozračje, saj je primorski derbi odločal o državnem prvaku. Pvi niz je trener Samo na igrišče poslal pvo ekipo, domačinka Meta pa se je odločila drugače. Na parket je poslala le dva najboljša igralca iz prve trojke. Vendar je bilo takoj jasno, da je bilo treba poslati v igro tudi tretjega. S pridobivanjem samozavesti domačih igralcev se je okrepil napad in tako oslabil nasprotnikovo obrambo. Pvi niz se je končal v prid Salonita I. Drugi niz je bil podoben pvemu, saj se je domača ekipa znala zbrati. Napela je vse moči in tudi ona je dovolila nasprotni ekipi osvojiti le 17. točk. Čeprav je bil po dveh setih že znan državni prvak, so fantje iz Kanala zbrali dovolj moči in odigrali še tretji set v svoj prid. Finalna tekma se je končala z izidom 3:0 za domačine. Pokal državnega prvaka so v zrak zasluženo dvignili ekipa Salonit Anhovo I.
Turnir se je zaključil s slavnostjo podelitvijo medalj, pokalov in praktičnih nagrad. Trenerji so izbrali tudi najboljšega igralca vsake ekipe, pa tudi najboljšega igralca turnirja. Najboljši igralec v ekipi:
Kostanjevica I : Kodelič Žiga
SIP Šempeter :Udrih Matic
Ekipa Marchiol Vodi : Gregorič Andrej
Salonit Anhovo I : Okroglič Jure

Najboljši igralec turnirja: Okroglič Jure
avtor: OK Salonit Anhovo
foto: Danijel Markič
 
 
POŠLJI NOVICO