Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Ob Mariborčankah v finalu tudi Kamničanke

objavljeno dne: 09.01.2010

Kamnik, 09. januarja (STA) - V finalu slovenskega ženskega odbojkarskega pokala se bosta pomerila Nova KBM Branik in Calcit Kamnik. Kamničanke, domačinke zaključnega turnirja, so v polfinalu s 3:0 (22, 21, 15) premagale Hit Novo Gorico.
Športna dvorana Kamnik, gledalcev 450, sodnika: Globačnik (Topolšica), Sefried (Maribor).
Calcit Kamnik: Vrhovnik 6, Turnšek 14, Podlesnik, Kocjan, Puketa, Lenarčič 4, Gregorinčič, Obolnar, Toone 10, Beattie 10, Hribar, Strel Kosmač 16, Blagojevič.
Hit Nova Gorica: Mori 10, Vogrinc 4, Barič 5, Žnidarič, Lužnik, Lipovž 1, Spačal 8, Kobal, Testen 11, Lazar, Kodelja.
Novogoriške odbojkarice ne bodo ubranile naslov pokalnih zmagovalk. Pomlajena ekipa je tokrat izpadla v polfinalu, kar pa glede na dejstvo, da so povsem pomlajene in samimi igralkami iz severnega konca Primorske, ni presenetljivo. Še posebno, ker so jih premagale okrepljene Kamničanke, ki so na papirju druga najboljša slovenska ekipa.
"Izvajati pritisk z dobrimi servisi in zaustaviti Katarino Spačal. To je recept za zmagi proti Hitu," je pred tekmo postavil imperativ pred svoje varovanke domači trener Franci Obolnar. In te so ga striktno ubogale. Najboljšo novogoriško igralko so praktično izločile iz igre, blok je bil tokrat za njo previsok. Če pa Spačalova ni na običajni ravni, mlade novogoriške odbojkarice, ki so sicer svojo igro olepšale odbojkarsko poslastico (za njo imajo zasluge tudi polna in bučna dvorana), nimajo veliko možnosti za presenečenje.
Domače odbojkarice, ki so prvič na zaključnem turnirju, so tekmo začele nervozno. Po nizu napak so dovolile, da so gostje povedle s 4:1. Toda začetne treme so se hitro otresle. Nekaj točk Emilie Toone jih je sprostilo, tako da se je prvi niz začel odvijati po okusu bučnega občinstva. Na deseti točki sta bili ekipi poravnani, nato pa so prevlado prevzele domače odbojkarice. Začel je delovati njihov blok, z dvema so prišle do vodstva 15:11. Novogoričanke so še enkrat nevarno približale, toda končnica je vendarle pripadla Kamničankam.
Podobno kot prvi se je tudi drugi niz začel z zaporednimi točkami Novogoričank, pri katerih je odlično igrala Nika Mori. Bila je najbolj zaslužna za vodstvo s 4:0 in 8:6 ob prvem tehničnem odmoru. Ko je bila na semaforju 13:17, je kazalo, da bo prišlo do izenačenja, toda nato je spet začel delovati domači blok, v kateremu je bila najbolj trdna kapetanka Jelena Strel Kosmač. Po vodstvu gostij z 20:17 so Kamničanke osvojile sedem točk zapored, prednosti štirih točk pa niso mogle več zapraviti.
Prva polovica tekma je bila predvsem v znamenju kamniških tujk Toonove in Lynne Beattie, v drugi pa sta njuni vlogi prevzeli domači igralki Tjaša Turnšek in Strel Kosmačeva. Prisotni sta bili povsod na igrišču in blesteli v vseh elementih. Bila sta najzaslužnejši, da so se Kamničanke po izenačenju 5:5 s petimi zaporednimi točkami odlepile in z lahka prišle tudi do tretjega niza ter zanesljive zmage.
avtor: STA
foto: OK Calcit Kamnik
 
 
POŠLJI NOVICO