Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik prvi finalist

objavljeno dne: 09.01.2010

Kamnik, 09. januarja (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so prve finalistke slovenskega pokala. V polfinalu zaključnega turnirja v Kamniku so s 3:0 (18, 17, 23) premagale ljubljanski Sloving Vital. V finalu se bodo pomerile z zmagovalcem tekme med Calcitom Kamnikom in Hitom Novo Gorico.
Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Stegnar (Novo mesto), Markelj (Bled).
Nova KBM Branik: McNatt 11, Petho 10, Potokar 11, Medved, Guštin 9, Pintarič 4, Vardič 6, Kočar 2, Jerala, Planinšec 2
Sloving Vital: Kikelj 4, Kavčič 5, Otrin 4, Erjavec, Urbančič, Strel Kosmač, Knap, Ropret 1, Pungartnik 9, Čančar 1, Šantelj, Kranjc 1, Kotnik 2.
Odbojkarice Nove KBM Branika so se pričakovano sprehodile skozi polfinalni obračun. Čeprav niso blestele in so naredile številne napake (zgrešile so tudi precej servisov), so bile vseeno vsaj za razred boljše od mladih Ljubljančank. Te so imele velik primanjkljaj v višini, posledično pa tudi v napadu, tako da so z izjemo razpoložene Maruše Pungartnik le stežka prebijale blok državnih prvakinj. Rezultatsko so bile na začetku nizov sicer enakovredne, v zadnjem celo do same končnice, toda v trenutkih, ko se je niz lomil, so Štajerke znale unovčiti svoje izkušnje, tako da Ljubljančankam niso dopustile niti častnega niza.
Mariborčanke so tekmo nezbrano začele. Že v prvih osmih točkah so storile štiri napake. Trije zgrešeni servisi, v napadalni akciji žoga izven igrišča in dotik mreže, posledica je bilo vodstvo Vitala s 6:4. A že pri prvem tehničnem odmoru so favoritinje vodile za točko, nato pa prednost samo še večale. Najvišja prednost je bila ob koncu, ko je na semaforju kazalo 23:14.
Negotovost drugega niza je trajala do izida 12:12. Nato je na servis prišla Katja Karin Pintarič, poskrbela za štiri točke in jasno je bilo, da je odpor v tem delu zlomljen. Nova KBM, pri katerih so priložnost za igro dobile tudi mlajše igralke, je nekoliko pozneje prišla do prednosti osmih točk in vodstva z 2:0.
Še najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem je pri Mariborčankah poškodbo kolena obnovila reprezentančna podajalka Karmen Kočar. Ljubljančanke so imele v tem nizu celo priložnost za presenečenje, saj so vodile s 23:22, toda favoritinje vendarle niso dopustile presenečenja.
avtor: STA
 
 
POŠLJI NOVICO