Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

UOL - rezultati 4. tedna

objavljeno dne: 13.12.2009

Najzanimivejšo tekmo tega tedna so odigrali ekonomisti in farmacevti, ki so jo po treh nizih dobili prvi. Novo zmago so zabeležile tudi študentke Fakultete za šport, ki pa so se morale zanjo kar potruditi.
Študentke
Veterinarska fakulteta : Pedagoška fakulteta 0:2 (-20, -18)
Po porazih v prvem krogu tekmovanja sta si obe ekipi želeli prve zmage. Kljub nekaj preobratom so bodoče pravnice pokazale več znanja in oba niza dobile brez večjih težav. Študentke Veterinarske fakultete so pokazale veliko mero borbenosti, a tokrat to žal ni zadostovalo za osvojitev točk.
Medicinska fakulteta : Fakulteta za šport 0:2 (-20, -12)
Tekma se je pričela presenetljivo saj so študentke Medicinske fakultete povedle kar s 4:0 in vodile do rezultata 16:13. Takrat so študentke Fakultete za šport stopile na plin in z močnimi servisi prisilile nasprotnice v serijo napak. Delni izid 7:0 je pomenil vodstvo FŠ z 20:16 in tega niso več izpustile iz rok. Niz se je končal z rezultatom 25:20 v korist FŠ. V drugem nizu se dober začetek MF s prvega dela ni ponovil, že v začetku so pobudo prevzele »difovke« in niz se je hitro končal z rezultatom 25:12.
Študentje
Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Filozofska fakulteta 2:0 (17, 10)
Študenti Filozofske fakultete so se na začetku prvega niza dobro upirali favoriziranim gradbenikom, a so kasneje popustili, tako da so slednji prišli do gladke zmage z 2:0.
Ekonomska fakulteta : Fakulteta za farnacijo 2:1 (-23, 29, 5)
Napeta tekma z je postregla z odlično odbojko na obeh straneh. V napetem prvem nizu so bili nekoliko uspešnejši študenti FFA, ki so niz dobili s 25:23. Prava drama se je odvijala v drugem nizu, kjer so v končnici niza farmacevti poravnali izid, nato pa se dolgo nobena od ekip ni uspela odlepiti na dve točki razlike. Po mnogih zaključnih žogah na obeh straneh so bili uspešnejši ekonomisti, ki so niz dobili z neverjetnih 31:29. Žal je dolg drugi niz očitno pobral preveč moči študentov s Fakultete za farmacijo, saj se niso več resneje upirali razigranim študentom Ekonomske fakultete. Niz je z asom zaključil Sebastjan Bašič.
avtor: Žiga Bratuž/UOL
 
 
POŠLJI NOVICO