Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

UOL - rezultati 2. tedna

objavljeno dne: 30.11.2009

V drugem tednu so za najrazburljivejšo tekme poskrbele študentke medicinske fakultete in fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Pri študentih so igralci fakultete za šport upravičili status 1. favorita.
Študentke
Ekonomska fakulteta : Veterinarska fakulteta 2:0 (7, 17)
Študentke Veterinarske fakultete se niso mogle enakovredno kosati z okrepljeno ekipo Ekonomske fakultete. Prvega niza je bilo konec tako rekoč še preden se je dobro začel, saj so ekonomistke nasprotnicam pustile le 7 točk. Po nekaj menjavah v igri so drugi niz VF začele mnogo bolje in si priigrale nekaj točk prednosti. V končnici niza se je le pokazalo, da ima EF močnejšo ekipo, drugi niz se je končal z 25:17.
Medicinska fakulteta : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 2:1 (-17, 25, 11)
Najtesnejša tekma v dosedanjem poteku Univerzitetne odbojkarske lige 2009/2010 je potekala med študentkami Fakultete za gradbeništvo in geodezijo in študentkami Medicinske fakultete. Po prvem nizu je kazalo na zmago gradbenic, saj medicinke kljub borbenosti niso zmogle več kot 17 doseženih točk. Tudi večino drugega niza so bile v prednosti študentke FGG, imele so tudi zaključno žogo za zmago, a je niso izkoristile. Na drugi strani so bile bolj uspešne pri MF, saj so tesno z 27:25 dobile drugi niz, na krilih tega uspeha pa nato še tretjega s 15:11 in se tako zasluženo veselile prve letošnje zmage.
Študentje
Fakulteta za strojništvo : Medicinska fakulteta 2:0 (15, 22)
Prva današnja tekma je postregla z zanimivo igro, v kateri so igralci Fakultete za strojništvo pokazali več od igralcev Medicinske fakultete. Slednji so igrali izredno borbeno in dodobra namučili favorizirane »strojnike«. V drugem nizu je že kazalo, da bomo gledali 3.set, saj so »medicinci« povedli, vendar so na koncu favoriti zaigrali bolj zbrano in slavili tesno, a zasluženo.
Fakulteta za šport : Fakulteta za ekonomijo 2:0 (14, 13)
Tudi v drugi tekmi smo imeli priložnost gledati dopadljivo igro obeh ekip, vendar tu dvomov o zmagovalcu ni bilo, saj so igralci FŠ vse vajeti čvrsto držali v svojih rokah. Vodili so skozi celo tekmo in nasprotniku niso pustili, da bi se razigral. Kljub temu, da so nastopili oslabljeni, saj nekateri igralci niso nastopili zaradi klubskih obveznosti so tudi v novi sezoni igralci FŠ dokazali, da so favoriti za naslov prvaka UOL.
avtor: Žiga Bratuž/UOL
 
 
POŠLJI NOVICO