Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Naslov ostal na Brezovici

objavljeno dne: 31.05.2009

V soboto, 30. 5. 2009 je v športni dvorani OŠ Brezovica potekal finalni turnir državnega prvenstva v mali odbojki za dečke. Za naslov državnih prvakov so se pomerile ekipe MTB Maribor, Calcit Kamnika, SIP Šempetra in ekipa ŠD Brezovica, ki je na koncu tudi osvojila naslov državnih prvakov.
Že v obeh polfinalnih tekmah smo bili priča lepi in domiselni igri mladih odbojkarjev. Najprej sta na parket stopili domača ekipa Brezovice in njihovi vrstniki iz Maribora. Domači odbojkarji so bolje začeli tekmo,nizali točko za točko in prvi niz zaneslijivo dobili s 25:16. Podobno je potekal tudi drugi niz,ki so ga na veliko žalost številnih gostujočih navijačev prav tako dobili domači s 25:15.
Druga polfinalna tekma med ekipama Calcit Kamnika in Sip Šempetra je bila veliko bolj izenačena in usvrstitve v finale so se lahko igralci iz Šempetra veselili šele po tretjem nizu.
V tekmi za tretje mesto je Calcit Kamniku kljub izgubljenemu prvemu nizu brez dobljene točke, ostala dva uspelo zmagati in s tem osvojiti tretje mesto. Še posebno lep in razburljiv je bil tretji niz, v katerem so bili Kamničani boljši s 25:23.
Finalna tekma, v kateri smo videli veliko lepih potez mladih odbojkarjev, se je končala po okusu domačih igralcev in navijačev. Že prvi niz, ki so ga Brezovičani dobili s 25:9 je dal slutiti končnega zmagovalca. Vendar pa je začetek drugega niza pripadel igralcem Šempetra, ki so iskoristili nezbranost domačih igralcev in povedli s 6:2. Po minuti odmora v katero je bil prisiljen domači trener, so le-ti začeli igrati tako kot znajo in kmalu dohiteli in prehiteli igralce Šempetra in na koncu zmagali s 25:22. Ekipa ŠD Brezovica si je s tem priborila naslov državnih prvakov, drugo mesto pa so osvojili igralci SIP Šempetra.
Sledila je podelitev nagrad in pokalov, ki so jih mladi odbojkarji dobili iz rok reprezentančnega igralca Tomija Šmuca in reprezentančnega trenerja Tineta Sattlerja. Trenerji so za najboljšega igralca MTB Maribor razglasili Tadeja Bratina, iz Calcit Kamnika Pino Lenarta in iz SIP Šempetra Jerneja Vrhunca. Najboljši igralec ŠD Brezovice in celega finalnega turnirja pa je postal Jaša Kšela.
avtor: ŠD Brezovica
foto: ŠD Brezovica
 
 
POŠLJI NOVICO