Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Braslovčanke do naslova pri mali odbojki

objavljeno dne: 31.05.2009

V soboto, 30. maja 2009, se je v novi dvorani OŠ Braslovče odvijal finalni turnir v mali odbojki za deklice. Za naslov državnih prvakinj so se merile igralke Braslovč, Sloving Vitala, Luke Koper in Eurokabel-Neptuna. Naslov državnih prvakinj so osvojile Braslovčanke.
Turnir se je začel s slavnostnim prihodom ekip, himno – kot se za državno prvenstvo spodobi – in otvoritvijo turnirja s strani podžupana občine Braslovče g. Rudija Sedovška. Prireditev je povezovala Saša Vitanc. Dvorano je že napolnil tekmovalni duh, navijači so že začeli glasno navijati, ko se je začela prva tekma med ekipama Braslovč in Sloving Vitala. V prvem setu so bile Braslovčanke občutnejšo močnejše od Vitalovk in so jih gladko premagale z rezultatom 25:13. V drugem setu sta obe ekipi zaigrali dobro, prikazali sta lepo igro in nekaj atraktivnih potez, vendar so kljub izenačeni igri na koncu več zbranosti pokazale Vitalovke in set dobile s 25:21. Tretji set je bil odločilen, obe ekipi sta začeli na vso moč, dekleta so se trudila napad zaključiti z napadalnim udarcem ali varano žogo. Obe ekipi sta pokazali veliko znanja in izkušenj. Borba je bila na vrhuncu, vzdušje v dvorani pa so dopolnjevali navijači z glasnim navijanjem. Na koncu je na veliko veselje številnih domačih gledalcev slavila domača ekipa Braslovč. Braslovčanke so si s tem prislužile borbo za naslov državnih prvakinj, Vitalovke pa so se borile za tretje mesto.
V naslednji tekmi sta se pomerili ekipi Luke Koper in Eurokabel Neptuna, ki sta med seboj že odigrali nekaj tekem. Prvi set so prepričljivo dobile Neptunčanke s 25:9. Prikazale so predvsem odlično igro v bloku. V drugem setu so bistveno boljšo igro od nasprotnic prikazale igralke Luke Koper, ki so predvsem zaradi napadalne igre slavile s 25:6. Odločilni tretji niz sta obe ekipi začeli odlično. Do 18. točke sta bili ekipi ves čas izenačeni. Obe ekipi sta igrali zelo zanesljivo. Za kratek čas so povedle Koprčanke, vendar se je na njihovo vodstvo hitro odzval trener ekipe Neptuna in poskusil igralke usmeriti v polminutnem odmoru. Morijeva z ekipe Neptuna je odlično napadala, vendar so bile še bolj uspešne Koprčanke v bloku, ki so povedle z 21:19. Trener ekipe Neptuna je ponovno zahteval pol minute odmora. Po premoru so Neptunčanke uspele narediti pomemben preobrat in izenačiti rezultat na 21. točki. V zaključni fazi tekme, pa se Koprčanke kljub dvem odmorom na zahtevo njihovega trenerja niso več uspele pobrati, bile so premalo napadalne, kar so izkoristile Neptunčanke in jih premagale z rezultatom 25:22.
Po drugi tekmi je že bilo znano katera para se bosta borila za tretje mesto, to sta bili ekipi Sloving Vitala in Luke Koper, in kateri ekipi za naslov državnih prvakinj, to sta bili ekipi Braslovč in Eurokabel Neptuna.
Za tretje mesto se je vnel boj med prvo ekipo Sloving Vitala in drugo ekipo Luke Koper. Vitalovke so bile izredno prepričljive, prikazale so atraktivno igro in povedle Koprčanke z 9:0. Set so nadaljevale z lepo igro in ga zanesljivo dobile. Drugi set je bila situacija ravno obratna in na igrišču so bile veliko bolj prepričljive igralke iz Kopra, ki so set zasluženo dobile s 25:16. Odločilen tretji set sta bili ekipi dokaj izenačeni. Na obeh straneh mreže je bilo veliko borbe in želje po uspehu. Dekleta obeh ekip so se zares izkazale. Ekipa Vitala si je pri 18. točki uspela priigrati pomembno prednost 3. točk, kar jih je pripeljalo do zmage in osvojitve 3. mesta na državnem prvenstvu v mali odbojki.
Zadnje tekme turnirja so se veselili vsi, tako navijači kot igralke obeh ekip, saj se ekipi še nikoli nista pomerili. Na obeh straneh je bilo čutiti veliko pričakovanja, a vsi so se zavedali, da lahko zmaga le eden, najboljši. Za prvo mesto sta se pomerili ekipi Braslovč in Eurokabel Neptuna. Prvi set sta ekipi začeli nekoliko zadržano, kot bi si vzele nekaj časa za spoznavanje. Razvil se je vnet boj, v katerem so bile sprva Neptunčanke bolj učinkovite. Blestela je predvsem Eva Mori, ki je obvladovala celotno igrišče Neptunčank in uspešno zaključevala napade. Izgledalo je, da jim Braslovčanke ne bodo kos, vendar jim je uspelo izenačiti pri 20. točki. Sledil je vnet boj za set, ki se je po izredno izenačeni in lepo prikazani igri izmuznil Braslovčankam z 28:30. Drugi set so bile Braslovčanke s svojo drugo ekipo, ki je dokaj enakovredna prvi ekipi, suvereno in brez napak premagala ekipo Eurokabel Neptuna z rezultatom 25:5. V tretjem setu finalnega dvoboja sta se ponovno pomerili prvi ekipi, a tokrat je uspelo že v začetku seta Braslovčankam povesti za 5 točk na račun napak nasprotne ekipe. Braslovčanke so igrale zanesljivo, napadalno in sproščeno in so prednost zadržale do konca seta. Oba trenerja sta se poslužila menjav in odmorov. Pri ekipi Braslovč sta se izkazali Nika Markovič in Anja Hribernik v napadu, dobro igro in preglednost nad igriščem pa sta obvladovali Zala Zbičajnik in Anita Sobočan. Braslovčanke so tretji set zanesljivo dobile s 25:20 in se veselile osvojitve naslova državnih prvakinj v mali odbojki.
Turnir se je zaključil s slavnostno podelitvijo medalj, pokalov in lepih nagrad, ki jih je pripravil organizator turnirja Ženski odbojkarski klub Braslovče. Nagrade sta podeljevala funkcionar Odbojkarske zveze Slovenije g. Končnik in priznani trener in prijatelj OK Braslovče g. Boris Klokočovnik. Za četrto mesto so pokal, priznanja, spominske majice in praktične nagrade prejele igralke iz ekipe Luke Kopra. Za tretje mesto so poleg nagrad, pokala, priznanj in majic prejele tudi bronasto medaljo igralke iz ekipe Sloving Vitala.
Srebrne medalje in drugega mesta so se veselile igralke Eurokabel Neptuna. Bučen aplavz pa so si zaslužile nove državne prvakinje v mali odbojki Braslovčanke, ki so prejele zlate medalje in dodatne praktične nagrade za najboljšo ekipo. Na turnirju so razglasili tudi najboljše igralke posameznih ekip, ki jim je organizator poklonil športno torbo, žogo Mikasa, darilni bon za nakup oblačil, kopanje v Thermanii v Laškem in še nekaj praktičnih nagrad. Naslov najboljše igralke pri ekipi Luke Koper si je prislužila Korošec Tina, pri ekipi Sloving Vitala Lana Ščuka, pri ekipi Eurokabel Neptuna Eva Mori in pri ekipi Braslovč Zala Zbičajnik.
S praktičnimi nagradami so v Braslovčah nagradili tudi najmlajšo igralko turnirja, to je bila Marušič Špela iz ekipe Eurakabel Neptuna. Razglasili pa so tudi najboljšo igralko turnirja. Ta laskavi naslov si je zasluženo priigrala Zala Zbičajnik iz zmagovalne ekipe Braslovč.
Turnir v Braslovčah so zaključili s skupnim piknikom, kjer čevapov in pijače ni manjkalo. Gostje so se v poznih popoldanskih urah vračali domov, domačini pa so skupaj s trenerko Braslovčank Tajo Steblovnik proslavljali še pozno v noč.
avtor: OK Braslovče
foto: OK Braslovče
 
 
POŠLJI NOVICO