Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Naslov v Kanal

objavljeno dne: 26.05.2009

V soboto, 23. 5. 2009 je v športni dvorani Braslovče potekal finalni turnir državnega prvenstva v mini odbojki. Za naslov državnih prvakinj so se pomerile ekipe Sloving Vital, Eurokabel-Neptun, Calcit Kamnik in ŽOK Braslovče.
Turnir se je pričel s slavnostno otvoritvijo, vse prisotne je pozdravil župan občine Braslovče Marko Balant, ki je vsem zaželel veliko športne sreče, ravnateljica OŠ Braslovče Andreja Zupan pa je izrazila veselje, da šola gosti tako velik dogodek.
Najprej sta na parket stopili ekipi Sloving Vitala in domača ekipa ŽOK Braslovče. Domačinke so bolje začele tekmo in zmagale prvi niz z rezultatom 25:20. V drugem nizu so Ljubljančanke pokazale odlično igro in uspele dobiti drugi niz 11:25. V tretjem nizu sta obe ekipi pokazali odlično igro, veliko lepih akcij, borbenosti, a je na koncu uspelo zmagati ekipi Sloving Vitala 20:25.
V drugi tekmi pa sta se pomerili ekipi Eurokabel-Neptun in Calcit Kamnik. Ekipi sta enakovredno pričeli z igro, a je borbena igra v igrišču prinesla zasluženo zmago ekipi Eurokabel-Neptun v prvem nizu 25:15. Odlično so nadaljevale tudi v naslednjem nizu in si tako priborile vstopnico za najvišja mesta.
Za tretje mesto sta se nato pomerili ekipi Calcit Kamnik in ŽOK Braslovče. Domačinke so odlično začele in z dobro igro uspele zmagati prvi niz 25:21. V drugem sta se ekipi dobro borili, niz pa je pripadel ekipi Calcit Kamnika 21:25. V zadnjem, odločilnem nizu so Kamničanke odlično pričele, domačinke pa so njihov rezultat vseskozi lovile, a za zmago je bilo prepozno. Ekipa Kamnika je zmagala tretji niz z rezultatom 20:25 in se tako veselila tretjega mesta.
Sledila je zadnja, najpomembnejša tekma, kjer sta se ekipi Eurokabel-Neptun in Sloving Vital pomerili za naslov državnih prvakinj. Prvi niz so uspele dobili neptunčanke z visoko zmago 25:8, v drugem pa so ljubljančanke pokazale odlično igro in rezultat izenačile. Drugi niz je prepričljivo pripadal ekipi Sloving Vitala 8:25. Tako je sledil tretji odločilni niz, v katerem je do izraza prišla borbenost neptunčank, ki so si uspele priigrati prednost in na koncu zmagati z rezultatom 25:16.
Ekipa Eurokabel-Neptun si je tako priborila naslov državnih prvakinj. Drugo mesto pa so osvojile igralke ekipe Sloving Vitala.
Sledila je slavnostna podelitev nagrad. Najprej so vse igralke z rok župana prejele spominsko priznanje, gospod Brane Maček pa je podelil pokale in medalje. Tudi najboljše igralke posamezne ekipe so prejele lepe nagrade. Pri ekipi ŽOK Braslovče se je najbolj izkazala Katja Sorčan, pri ekipi Calcit Kamnik je bila najučinkovitejša igralka Neli Šubel, pri ekipi Sloving Vitala je bila za najboljšo igralko razglašena Zala Rus, pri državnih prvakinjah pa Špela Marušič.
Posebno nagrado je prejela tudi najmlajša igralka turnirja Nina Mirič z ekipe Sloving Vitala. Za najboljšo igralko finalnega turnirja je bila izbrana Špela Marušič z ekipe Eurokabel-Neptun.
Po končani razglasitvi in slikanju ekip je sledilo še skupno kosilo. Prav vse igralke finalnega turnirja si zaslužijo pohvalo, saj že samo nastopanje na finalnem turnirju pomeni veliko ur treninga in odpovedovanja.
avtor: OK Braslovče
foto: OK Braslovče
 
 
POŠLJI NOVICO