Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Fakulteta za šport najboljša v UOL

objavljeno dne: 22.04.2009

V obeh finalih v Univerzitetnih odbojkarski ligi so zmagali igralke in igralci Fakultete za šport.
Študentke
Fakulteta za šport : Fakulteta za farmacijo 2:1 (23, -16, 7)
Najboljši ekipi letošnje sezone pri študentkah sta ekipi FŠ in FFA. Športnice so v prvem setu na krilih neustavljive Tjaše Turnšek povedle. V polju sta bili uspešni Urša Podlesnik in Leda Strel Kosmač, ki sta reševale močne napade farmacevtk. Vendar je borbenim študentkam FFA skoraj uspel preobrat, set se je končal na razliko. Drugi set je pripadel farmacevtkam. Z močnimi napadi Špele Zakšek in Nike Zidarič so povedle in niso dovolile, da bi jim difovke ogrozile zmago. V odločilnem setu so pobudo prevzele študentke FŠ. Z uspešnimi servisi so nabirale prednost, farmacevtkam pa kljub želji, taktičnim menjavam ni uspelo ujeti priključka in zadovoljiti so se morale z drugim mestom. FFA je v sezoni 2008/09 poleg FŠ najuspešnejša fakulteta, saj so kljub majhnemu izboru igralcev, osvojili 2. mesto pri študentkah in in 3.mesto pri študentih.
Študentje
Fakulteta za šport : Ekonomska fakulteta 2:0 (18, 20)
V finalu sta se pomerili najboljši ekipi letošnje sezone UOL, ekipa Fakultete za šport in ekipa Ekonomske fakultete. Igralci so se v letošnji sezoni že pomerili, v ligaškem delu tekmovanja so bili po napetem boju boljši igralci EF, ki so slavili z 2:1. Študenti EF so nastopili v postavi s katero so igrali že v celotnem šolskem letu, medtem ko so študenti FŠ na finale pripeljali nekaj okrepitev. Začetek tekme ni bil obetaven za ekonomiste. Močan blok in dobro serviranje difovcev sta prinesla vodstvo FŠ s 7:3. Klop EF se je odzvala z minuto odmora. Po njej so ekonomisti vzpostavili ravnotežje, a bližje od treh točk zaostanka niso uspeli priti. Z močnimi napadi sta na strani FŠ blestela Danijel Pokeršnik in Alen Djordjević Kamenik. Tudi v drugem nizu so študenti EF slabo začeli in takoj zaostali za 5 točk. Po visokem zaostanku so nato ekonomisti bolje zaigrali predvsem v obrambi, posledično pa se jim je nekoliko odprlo tudi v napadu, kjer je večino točk dosegal Erbežnik. Zaostanek so uspeli zmanjšati na dve točki. Na njihovo žalost sta se nato pri FŠ zopet razigrala Djordjević in Pokeršnik, previsok pa je bil tudi difovski blok, ki ga ni mogel preigrati niti reprezentančni podajalec Ropret na strani ekonomistov. Kljub dvema minutama odmora, se EF ni več povsem približala. Po vodstvu FŠ s 24:17 so ekonomisti sestavili tri zaporedne točke za 24:20, a je nato servis končal v mreži in navijači Fakultete za šport so lahko začeli s slavjem
Najboljša Turnškova in Pokeršnik
Prireditelji so tudi izbrali najboljšo igralko in najboljšega igralca. Pri študentkah je to postala Tjaša Turnšek, pri študentih pa Danijel Pokeršnik, oba pa študirata na Fakulteti za šport.
avtor: Žiga Bratuš/UOL
 
 
POŠLJI NOVICO