Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

UOL - rezultati 11. tedna

objavljeno dne: 06.04.2009

Tekmovanje se je že prevesilo v vroče zaključne dvoboje. V tem tednu so bila na vrsti vsa polfinalna srečanja.
Študentke
Fakulteta za farmacijo : Filozofska fakulteta 2:1 ( 21, -21,5)
Odbojkarice FFA in FF so se v sezoni 2008/09 že drugič pomerile. Tudi tokrat so bile uspešnejše farmacevtke, čeprav je bila tekma zanimiva in so študentke FF osvojile drugi niz. V tretjem nizu so bili odločilni zviti servisi Maje Bratož, s katerimi je oddaljila napadalke FF od mreže. Študentke FFA, ki so v lanski UOL osvojile tretje mesto, so se zasluženo uvrstile v finale UOL, kjer jih čaka težak obračun s športnicami.
Medicinska fakulteta : Fakulteta za šport 0:2 (-23,-18)
Medicinke so na tekmo pripeljale navijače, ki so s svojimi baloni popestrili dogajanje ob igrišču. V prvem nizu so se uspešno upirale, izgubile na razliko, v drugem nizu pa so športnice pokazale več znanja in slavile zmago. Kljub temu, da do današnje tekme študentke MF niso izgubile niza, se bodo lahko borile »le« za bronasto medaljo s študentkami FF.
Študentje
Ekonomska fakulteta : Fakulteta za strojništvo 2:0 (23,21)
Študenti strojništva so se z oslabljeno ekipo borbeno upirali ekonomistom. Izstopal je Rok Filipančič, ki je imel visok procent uspešnih napadov. Visoki igralci EF in reprezentančni podajalec Ropret, so bili prehuda ovira za študente FS, prvake UOL 2007/08. Obeta se nam zanimivo finale med EF in FŠ.
Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za šport 1:2 (23,-19,-13)
FFA je, poleg FŠ, edina imela predstavnike v obeh polfinalih. Z močnimi napadi in borbeno igro so povzročali nemalo težav favoritom iz FŠ. Kljub visokemu farmacevtskemu bloku, so v drugem setu, Pokršnik z močnimi napadi, in borbeno »difovsko« igro uspeli preobrniti rezultat. V tretjem setu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, na koncu so bili bolj zbrani študenti FŠ, zmagali na razliko in onemogočili dvojni farmacevtski finale.
avtor: Žiga Bratuš/UOL
 
 
POŠLJI NOVICO